انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن
انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن سبب می شوند تا عملکرد کلی آن بهبود پیدا کند؛ به همین دلیل یک مواد ضروری برای انسان به شمار می رود. این مواد معدنی در تمام فعالیت هایی که در داخل بدن اتفاق می افتد از جمله هورمون، آنزیم و… تاثیر می گذارد. این عناصر شیمیایی به دو دسته ی اصلی و فرعی تقسیم می شوند که در ادامه بیشتر درباره ی این موارد می پردازیم.
لیست عناوین مقاله:
مهمترین مواد معدنی برای سلامت بدن
برخی از مواد شیمیایی که در بدن وجود دارد به نام مواد معدنی شناخته می شوند که فاقد مواد آلی هستند. این مواد همانند ویتامین ها در بهبود عملکرد بدن تاثیر مثبتی خواهند گذاشت. این عناصر با نام های مختلفی وجود دارند که هر یک فواید جداگانه ای دارد. این مواد گفته شده، توسط خود بدن ساخته نمی شوند و تنها بر اساس مواد خوراکی که به بدن وارد می شود، به وجود می آیند.
مطالعه مقاله انواع ویتامین های مورد نیاز بدن نیز میتواند اطلاعات بسیار ضروری برای داشتن سلامت، را به شما ارائه کند.
مواد معدنی اصلی که بدن به آنها نیاز دارد شامل:
- فسفر
- منیزیم
- کلسیم
- پتاسیم
- سدیم
- کلر
- گوگرد
عناصر فرعی مواد مورد نیاز بدن نیز شامل ابن موارد هستند:
- آهن
- مس
- کروم
- منگنز
- ید
- روی
- مولیبدن
- فلوئور
- سلنیوم
اهمیت و تاثیر مواد معدنی در بدن
وجود کافی این مواد در داخل بدن، تاثیر به سزایی در عملکرد سلامت آن دارد. مواد معدنی، باید به اندازه ی کافی در بدن باشد. چرا که مقدار خیلی کم و خیلی زیاد آن می تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد. به همین دلیل علاوه بر اینکه هیچ مزایایی ندارد، بلکه مضراتی برای بدن خواهد داشت. اما مقدار کافی آن، سبب تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد بدن و افزایش متایولیسم می باشد. مهم ترین نکته ای که می توان به آن اشاره کرد، استحکام دندان و استخوان های بدن است. همچنین کنترل فشار خون، افزایش انرژی و اکسیژن در تمام نقاط بدن، از وظایف اصلی این مواد معدنی به شمار می رود.
داشتن یک رژیم غذایی متناسب با نیاز های شما میتواند به شما کمک کند تا انواع مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. از همین رو پیشنهاد میکنیم مقاله جامع بررسی انواع رژیم های غذایی را نیز مطالعه نمایید.
تامین انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن
همان طور که در بالا به آن اشاره شد، این مواد به طور طبیعی در بدن تولید نمی شوند. به همین دلیل برای تامین آن باید از مواد غذایی و خوراکی های مختلف استفاده کرد. در نتیجه باید برخی از مواد خوراکی را به طور همیشگی در رژیم غذایی خود جای داد تا این مواد در بدن تولید شوند. بنابراین می توان یکی از روش های تامین انواع مواد معدنی ضروری و مورد نیاز بدن را رعایت رژیم غذایی مناسب دانست. شما می توانید بر اساس نیاز بدن خود، یک برنامه ی استاندارد را زیر نظر پزشک رعایت نمایید.
منابع تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن
یکی از روش های تامین این مواد همان گونه که در بالا درباره ی آن صحبت شد، مواد غذایی مناسب می باشد. برخی از مواد غذایی های سالم همانند انواع سبزیجات، لبنیات، آجیل و دانه ها، میوه ها، تخم مرغ و غلات از جمله کینوا و برخی گوشت ها همانند جگر سرشار از مواد معدنی می باشند. روش دیگری که از آن برای افزایش این مواد استفاده می کنند، مصرف برخی مکمل های دارویی می باشد که زیر نظر دکتر استفاده می شود. کسانی که در بدنشان کمبود مواد معدنی به شدت دیده می شود، می توانند زیر نظر دکتر های متخصص، از این مکمل ها جهت افزایش سریع آن استفاده کنند. ساده ترین چیزی که در افزایش این مواد نقش دارد، نوشیدن آب آشامیدنی به اندازه ی کافی است.
مواد معدنی بدن شامل چیست؟
مواد معدنی به اصطلاح همان عناصر شیمیایی مورد نیاز بدن می باشند که در عملکرد صحیح بدن بسیار موثر هستند. این مواد معدنی توسط خوراکی های وارد شده در بدن تامین می شود. مواد معدنی اصلی که وجود آن در بدن بسیار ضروری است شامل فسفر، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سدیم، کلر و گوگرد می شوند. وجود این مواد در پوکی استخوان، متابولیسم بدن و سیستم ایمنی نقش مهمی دارد. همچنین مواد معدنی فرعی از جمله آهن، مس، کروم، منگنز، ید، روی، مولیبدن، فلوئور و سلنیوم فواید بسیار زیادی دارد. به همین دلیل برای تامین این مواد باید تلاش خود را کنید. زیرا همانند عناصر شیمیایی اصلی، برای بدن واجب است.
علائم کمبود مواد معدنی بدن
اگر مواد معدنی گفته شده به اندازه ی کافی در بدن وجود نداشته باشد، بدن به ظور طبیعی واکنش هایی از خود نشان می دهد. برخی از این علائم شامل خستگی، گرفتگی عضلات، یبوست، تنگی نفس، کاهش اشتها، تورم زبان، ضعیف شدن ناخن ها و دندان، پوکی استخوان، سردی و بی حس شدن دست و پاها است. ضربان قلب نامنظم، فشار خون، ریزش مو، اختلالات عصبی و تغییر اشتها از علائم دیگری است که می توان به آن ها اشاره داشت. به همین دلیل اگر این موارد را در بدن خود مشاهده کردید، بهتر است مواد معدنی کافی بدن خود را تامین کنید.
وظیفه مواد معدنی در بدن چیست؟
یکی از مهم ترین وظایف این مواد، بهبود ویژگی های داخل بدن انسان است. این عناصر شیمیایی وظایف بسیار مهمی را به عهده دارند. به همین دلیل وجود کافی این مواد در بدن، بسیار الزامی می باشد. چرا که سبب می شود سیستم ایمنی آن به درستی وظیفه ی خود را انجام دهد. در نتیجه سلامت کلی بدن افزایش پیدا می کند. پس می توان گفت وجود این عناصر در بدن به شدت ضروری و مورد نیاز می باشد.
میزان مواد معدنی مورد نیاز بدن
بدن افراد با یکدیگر متفاوت می باشد. به همین دلیل میزان جذب مواد معدنی در انواع بدن ها با یکدیگر فرق می کند. یکی از روش های دانستن میزان مواد معدنی داخل بدن، انجام آزمایش است. افراد می توانند با نشان دادن جواب آزمایش به دکتر متخصص، میزان مواد معدنی بدن خود را بدانند. سپس بر اساس مقدار کمبود هر یک از آن ها، موارد خوراکی و مکمل های دارویی را زیر نظر پزشک استفاده نمایند.
منابع:
اکثر مطالب از منبع معتبر medlineplus استخراج شده و همچنین تعدادی مقالات مختلف که با گرد آوری و نگارش تیم تولید محتوای کورش اسپرت برای شما آماده شده. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
شما میتوانید بهترین تجهیزات ورزشی خانگی و باشگاهی و انواع دستگاه های ماساژور را با بهترین قیمت و گارانتی معتبر از فروشگاه ما به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی خریداری نمایید.
کارشناسان مجرب ما میتوانند در این زمینه ها مشاوره تخصصی و به روزی را به شما ارائه کنند.
با سلام
مقالات بسیار مفید و جامع هستن
ممنون از تیم کورش اسپرت