فواید دستگاه پله در بدنسازی
فواید دستگاه پله در بدنسازی زیاد است. اما بهتر است قبل از استفاده از این محصول، نکاتی را درباره ی آن بدانید تا تمرینات بهتر را با نتیجه ی دلخواه بتوانید تجربه نمایید. چرا که این محصول فواید و گاهی برای برخی افراد مضراتی به همراه دارد. در ادامه به مواردی همچون عضلات درگیر با این دستگاه پرداخته می شود. پس برای اطلاعات بهتر تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
لیست عناوین مقاله:
فواید پله ورزشی در بدنسازی
یکی از محصولات هوازی محبوب که جز دستگاه های اصلی باشگاه ها می باشد، پله ورزشی است. چرا که کاربرد بسیاری در بین ورزشکاران دارد. بنابراین افراد بسیاری در تمرین ها از این وسیله استفاده می کنند. پله برقی علاوه بر تقویت سیستم قلبی، عروقی و ریه ها، در تقویت عضلات به ویژه پایین تنه از جمله همسترینگ، باسن و چهار سر ران اثرات مثبتی می گذارد. در نتیجه در کالری سوزی و تناسب اندام افراد یک تمرین موثر به شمار می رود.
فواید دستگاه پله در بدنسازی به این موارد بسنده نمی شود. مهم ترین قسمتی که این وسیله در آن تاثیر گذار است، عضلات نواحی شکم و کمر است. به همین علت مورد توجه ورزشکاران قرار گرفته است. این دستگاه برخلاف تصور عموم فشار زیادی به بدن وارد نمی کند. بنابراین افراد در همه ی سنین از کوچک تا بزرگسال می توانند از آن استفاده نمایند. همچنین این دستگاه قابلیت تنظیم سرعت را نیز دارد که سبب می شود فشاری که وارد می شود، بر اساس توان افراد باشد. این ورزش برای بدن از پیاده روی موثر تر می باشد.
حرکت پله عمودی در بدنسازی
برای استفاده از این پله ی ورزشی بهتر است نکاتی را در نظر بگیرید. ابتدا اگر دچار مشکلاتی از جمله درد زانو، کمر و لگن هستید استفاده از این دستگاه برای شما مضر می باشد و عوارضی به همراه خواهد داشت. اما اگر درگیر این مشکلات نیستید و قصد انجام این کار را دارید، بهتر است مواردی را رعایت نمایید. مهم ترین نکته صاف بودن کمر هنگام استفاده از دستگاه می باشد. چرا که قوز کردن در این تمرین، عوارض سنگینی به همراه خواهد داشت.
نکته ی دیگری که باید به آن توجه کنید، استفاده نکردن از دستگیره های این دستگاه است. زیرا در این صورت به دست ها فشار وارد می شود. ولی این تمرین در رابطه با تقویت عضلات پایین تنه است. البته ناگفته نماند که گرفتن دستگیره با فشار خیلی کم برای حفظ تعادل مانعی ندارد. اصلی ترین مورد، استفاده از کل پا هنگام بالا رفتن از پله می باشد. در این تمرین نباید همانند پله نوردی های معمولی، از پنجه ی پا استفاده کنید. چرا که در این تمرین باید تمام کف پا بر روی پله قرار بگیرد تا در طولانی مدت فشار وارد نکند.
اسم دستگاه پله در بدنسازی
این دستگاه با نام های دیگری در بازار نیز عرضه می شود. پله ورزشی، برقی، بدنسازی و stair master از نام های دیگر این محصول ورزشی به شمار می رود. استفاده از این محصول در افزایش متابولیسم بدن و جریان خون تاثیر مثبتی خواهد گذاشت. عضلات پایین تنه جز مهم ترین نواحی است. پله ی ورزشی دستگاهی است که استفاده از آن، این قسمت از بدن را تقویت می کند. علاوه بر آن فرم دهی از فواید دیگر این دستگاه بدنسازی می باشد.
تمرین با پله ورزشی برای چه عضلاتی مناسب است ؟
به طور کلی استفاده از دستگاه پله بدنسازی فواید بسیاری دارد و نواحی پایین تنه را تحت تاثیر قرار می دهد و به قسمت های دیگر بدن هیچ فشاری وارد نمی شود. البته ممکن است به برخی نواحی فشار غیر مستقیم برسد. نقاط اصلی تحت فشار در هنگام استفاده از این وسیله ی هوازی قسمت های پایین تنه و میان تنه از جمله باسن، چهار سر ران، همسترینگ،سرینی، ساق پا، شکم و فیله کمر است. به همین دلیل کسانی که قصد کاهش وزن و فرم دهی در قسمت پایین تنه را دارند، از این نوع تمرین ورزشی پیروی خواهند کرد.
علاوه بر آن برخی از افراد تمرین های دیگری از بدنسازی را با این ورزش اقدام می کنند. برای مثال دمبل تمرین رایجی است که افراد به همراه این دستگاه از آن استفاده می کنند. بنابراین سبب می شود عضلات بالاتنه و سر شانه ی آن ها نیز مقاوت و تقویت شود.
مضرات تمرین پله بدنسازی
این دستگاه همانند سایر دستگاه ها اگر به درستی انجام نشود ممکن است مضراتی به همراه داشته باشد. علاوه بر آن برخی افراد دارای مشکلاتی می باشند که پله ورزشی با آن نواحی در ارتباط است. بنابراین تمرین و استفاده از این دستگاه ممکن است برای همه مناسب نباشد. افرادی که دارای برخی بیماری ها از جمله درد زانو، مچ و ساق پا هستند، نباید از این دستگاه استفاده کنند. زیرا در طول این تمرین به تمامی نواحی گفته فشار زیادی وارد می شود. بنابراین ممکن است خطرات جبران ناپذیری نیز داشته باشد. علاوه بر آن افرادی که وزن بسیار بالایی دارند این دستگاه برای آن ها مضر خواهد بود.
تمام مطالبی که در بالا وجود دارد توسط تیم تولید محتوای کورش اسپرت نوشته می شود. اگر مشکلات بدنی گفته شده را دارید و می خواهید این ورزش را انجام دهید، بهتر است با دکتر متخصص خود ابتدا مشورت نمایید.