آشنایی با انواع ضربه گیر تردمیل
دراین مقاله سعی داریم تا شما را با اهمیت وجود ضربه گیر در تردمیل ها آشنا کنیم؛ همچنین انواع ضربه گیر های موجود در تردمیل های خانگی و باشگاهی را با توضیحان کامل به شما معرفی می کنیم.
در ابتدا باید بدانید ضربه گیر چیست؟ ضربه گیرها وظیفه جذب ضربات وارد آمده بر تردمیل و همچنین جلوگیری از بازگشت ضربه به بدن فرد را برعهده دارند.
هنگامی که شما بر روی تردمیل میدوید ضربه ای به تردمیل وارد میکنید، حال اگر کارایی ضربه گیرها قابل قبول نباشد این ضربات، هم به دستگاه آسیب میرساند و هم مهمتر از آن باعث برگشت داده شدن ضربه به پاها و مفاصل شما میشود و ممکن است در طولانی مدت باعث آسیب های احتمالی شود.
لیست عناوین مقاله:
انواع ضربه گیر در تردمیل های خانگی و باشگاهی
ضربه گیر های موجود در دستگاه های تردمیل بستگی به تحمل وزن و نوع کاربرد آنها دارد و در مدل های باشگاهی یا خانگی تا حدودی مشابه به یکدیگر هستند. با این تفاوت که در تردمیل های باشگاهی به دلیل تحمل وزن بیشتر نیاز به ضربه گیر های قوی تری نیز میباشد.
انواع ضربه گیر های تردمیل شامل موارد زیر میباشند:
- SDS
- Spring
- Rubber
Rubber Spring
Rubber Bumper
ASA - Anti shock Belt
Flexible Belt
در این مقاله که به صورت اختصاصی توسط تیم کورش اسپرت تهیه شده، ما انواع ضربه گیر ها را با توجه به محل استفاده آنها در تردمیل، به 4 دسته اصلی تقسیم نموده ایم و به ترتیب زیر هرکدام را مورد بررسی قرار می دهیم.
- ضربه گیر اصلی
- ضربه گیرهای جلوی دستگاه
- ضربه گیر های میان دو محور اصلی تردمیل
- تسمه های با قابلتی جذب ضربه
در مطلب اصول تمرین با تردمیل نکات مهم برای ورزشی اصولی را مطالعه نمایید.
ضربه گیر های SDS
احتمالاً میدانید که در زیر تسمه تردمیل یک صفحه مسطح وجود دارد که با تسمه در تماس است. (همان قسمتی که به روغن کاری نیاز دارد)
در جایی که این صفحه به استراکچر تردمیل متصل میشود حلقه هایی از جنس لاستیک فشرده وجود دارد که میتواند عملکرد جذب ضربه بسیار بالایی داشته باشد.
این نوع ضربه گیر که به آن ‘SDS ‘string dampening system میگویند در تمام تردمیل ها وجود دارد و به خودی خود میتواند درصد بالایی از ضربه را جذب کند.
معمولا در انواع تردمیل های خانگی و باشگاهی ضربه گیر SDS در 8 طرف این صفحه قرار دارد. 4 عدد در راست و 4 عدد در چپ.
مطلب آموزش روغن کاری تردمیل را نیز مطالعه کنید.
ضربه گیر Springs
کمک فنر یا همان ضریه گیر های Springs که حتماً با آنها آشنایی دارید در قسمت جلویی بعضی تردمیل ها استفاده میشود. spring یکی از پرکاربرد ترین انواع ضربه گیر های تردمیل میباشد.
این سیستم جذب ضربه که از دیرباز در وسایل مختلفی استفاده میشود میتواند بیشترین دامنه حرکتی را ارائه کند.
ضربه گیرهای دیگر شاید بتوانند دامنه حرکتی تا نهایتاً 5 میلیمتر را ارائه کنند. اما بزرگترین تفاوت اسپرینگ ها دامنه حرکتی بزگ آنها است که با دویدن روی تردمیل کاملاً قابل مشاهده است.
Rubber Anti Shock
همانطور که قبل تر اشاره کردیم ضربه گیر های Rubber جزو دسته دیگری از انواع ضربه گیر تردمیل ها هستند.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید اسراکچر پایینی تردمیل از دو قسمت تشکیل شده. این دو محور افقی در تردمیل حالتی نیمه ارتجاعی دارند که معمولاً وزن های بالا میتوانند به آن فشار وارد نمایند. انواع ضربه گیر های رابر وظیفه جذب این ارتعاشات را دارند.
- Rubber Springs
از نوع فنر های ارتجاعی شبیه به کمک فنر - Rubber Bumper
از جنس سیلیکون یا انواع مصنوعات با قابلیت جذب ضربه - ASA
ترکیبی از ضربه گیر های SDS و Springs
جدید ترین مدل از انواع مکانیزم ضربه گیر تردمیل
موارد بالا را باید تمام مدل های موجود انواع ضربه گیر در تردمیل های خانگی و باشگاهی دانست. کمپانی های بزرگ تولید کننده تجهیزات ورزشی در دنیا ولی همیشه نوآوری هایی در آستین دارند.
به تازگی در تردمیل های مدرن و پیشرفته که در بازار های بین المللی نیز جزو محصولات گران قیمت میباشند ادعا دارند که تسمه های استفاده شده توسط آنها قابلیت ضربه گیری را دارد.
flexible Belt Anti Shock
انواع تسمه های با قابلیت ضربه گیری در تردمیل شامل دو تکنولوژی میباشد. اولی که ساده تر است مربوط به متریال تسمه میباشد. تسمه های با کیفیت این نوع تردمیل ها یک متریال جدید است که با وجود قطر بسیار کم میتواند ضربه گیری بالایی را ارائه کند.
مدل دوم نیز مربوط به تکنولوژی استفاده شده در صفحه زیر تسمه میباشد که خود میتواند حالتی ارتجاعی داشته باشد و تمرین شما را شبیه به دویدن برروی چمن کند.
نتیجه گیری انواع ضربه گیر تردمیل
اگر قصد خرید تردمیل (خرید تردمیل خانگی) یا (خرید تردمیل باشگاهی) را دارید حتماً به ضربه گیر های محصول مورد نظر خود توجه داشته باشید. همانطور که اشاره داشتیم ضریه گیرها میتوانند عمر دستگاه را بیشتر کنند و از آن مهم تر باعث جلوگیری از آسیب به مفاصل شما شوند.
به شما توصیه میکنیم با تماس با کارشناسان ما از مشاوره رایگان و تخصصی آنها استفاده نمایید تا انتخابی هوشمندانه داشته باشید.