کنترل فشار خون بالا
- سلامت
- ۱۴/۰۵/۱۴۰۳
- خانم مغفور
برای کنترل فشار خون راه های متفاوتی وجود دارد که باید تحت نظر پزشک آن ها را رعایت کنید. چرا که این بیماری بسیار جدی می باشد. به همین دلیل اگر علائم آن را دارید، باید به متخصص مراجعه کنید. در ادامه ی مقاله به مواردی از جمله علت، علائم و انواع راه های درمان و جلوگیری از فشار خون بالا پرداخته شده است.
لیست عناوین مقاله:
علائم فشار خون بالا
فشار خون بالا جز بیماری های خطرناکی می باشد که افراد باید آن را جدی بگیرند. چرا که گاهی اوقات این بیماری ممکن است در بدن برخی افراد علائمی از خود نشان ندهد. به همین دلیل با نام قاتل خاموش هم شناخته می شود. فشار خون بالا ممکن است به بیماری های دیگری مانند حمله قلبی، کلیوی و یا سکته منجر شود. در نتیجه افرادی که در معرض این بیماری قرار دارند، حتما باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند. عوامل زیر شامل برخی علائم این بیماری می باشد:
- تعریق
- سرگیجه
- عصبانیت
- خون در ادرار
- قزمری صورت
- مشکل خواب
- سردرد شدید
- خونریزی بینی
- مشکل بینایی
- تار شدن چشم
- خون افتادن چشم
- نبض در سر و گردن
- سخت نفس کشیدن
- ضربان قلب بالا و نامنظم
علت فشار خون
وقتی فشار نیرو به رگ های خونی زیاد باشد و به طور مداوم ادامه پیدا کند، سبب فشار خون می شود. برخی علائم کم اهمیت، ممکن است زمینه بروز برخی بیماری ها را در بدن ایجاد کند. عوامل متعددی وجود دارد که در پدید آمدن فشار خون نقش دارند. اگر برخی علائم زیر را دارید، احتمال ابتلا به این بیماری در شما وجود دارد. بنابراین بهتر است آزمایش بدهید و فشار خود را چک کنید.
- استرس
- ژنتیک
- اضافه وزن
- بارداری
- مصرف مواد مخدر
- مصرف بی رویه نمک
- مصرف کافئین
- مصرف برخی دارو ها
- فعالیت بدنی کم
- افزایش سن
- اختلال خواب
- کمبود ویتامین E
- رژیم غذایی پر چرب
اگر چند مورد از موارد بالا را در سبک زندگی خود می بینید، بهتر است چکاب بدهید و تحت نظر پزشک قرار بگیرید.
راه های کنترل فشار خون بالا
اگر علائم این بیماری را در بدن خود مشاهده کردید، باید راه های پیشگیری، کنترل و تنظیم آن را دانسته و آن ها را پیش بگیرید. کنترل فشار خون برای کسانی که در معرض این بیماری هستند، بسیار حیاتی می باشد. چرا که ممکن است در صورت تنظیم نبودن، خطراتی را در پیش داشته باشد. به همین دلیل انتخاب سبک زندگی مناسب بسیار تاثیر گذار می باشد. در نتیجه از بروز بیماری های شدید جلوگیری می کند.
تنظیم فشار با دارو
دارو های متفاوتی برای این بیماری وجود دارد که فشار خون افراد را تنظیم می کند. البته نوع دارو باید توسط پزشک مشخص و مقدار گفته شده مصرف شود. چرا که ضرر و زیانی برای بدن به همراه نداشته باشد. دارو های کنترل فشار خون عملکرد های متفاوتی دارند. مصرف قرص های ادرار آور، شل کننده رگ های خونی و عضلات قلب، کم کردن ضربان قلب بالا، مسدود کردن ماده ای که سبب گرفتگی رگ خونی است می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند.
درمان خانگی فشار خون
روش های متعددی برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری وجود دارد که می توانید در خانه آن ها را انجام دهید. یکی از روش های محبوب، استفاده از ماساژور می باشد که می تواند به بهبود گردش خون کمک کند. صندلی ماساژور یکی از کامل ترین دستگاه ها برای گردش خون می باشد. البته افراد می توانند از ماساژور پا هم برای اکسیژن رسانی و جریان خون در سطح بدن استفاده کنند.
همچنین رعایت کردن رژیم غذایی مناسب یکی از مهم ترین راه های آن می باشد. استفاده از میوه و سبزیجات، پروتئین های بدون چربی مانند مرغ، غلات و آجیل می تواند در کنترل فشار خون تاثیر گذار باشد. علاوه بر آن استفاده از مواد غذایی غنی از پتاسیم برای کسانی که بیماری نارسایی کلیوی ندارند، موثر می باشد. روش های درمانی دیگری هم وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:
- عرقیجات گیاهی
- سرکه سیب
- طب سنتی
- سیاه دانه
- حجامت
- دمنوش
- آبلیمو
- آبغوره
سبک زندگی مناسب برای جلوگیری از فشار بالا
داشتن سبک زندگی درست، می تواند در تنظیم فشار خون نقش مهمی ایفا کند. چرا که فعالیت های روزمره تاثیر بسیاری روی سلامت بدن افراد می گذارد. ورزش و فعالیت بدنی روزی 20 الی 30 دقیقه برای بدن ضروری است. این مورد یکی از موارد مهمی می باشد که برای کنترل فشار حتما باید رعایت شود. البته شما می توانید با رعایت موارد زیر، از بروز این بیماری پیشگیری کنید:
- کاهش مصرف کافئین
- کاهش مصرف الکل
- مدیریت استرس
- پیاده روی منظم
- تنظیم خواب
- وزن ایده آل
- ترک سیگار
- مدیتیشن